Mari-Louise Bårström


Konsult som tar sig an interimtjänster inom kvalitet, produktutveckling, miljö och produktionsledande tjänster. Jobbar även med märkningsfrågor, revisioner och en och annan utbildning.

   Jag är Livsmedelsagronom som har arbetat på flera större och mindre livsmedelsföretag sedan 2001. Började som mikrobiolog och har sedan haft tjänster som kvalitetschef, produktutvecklare och regulatory affairs manager. På flera av dessa tjänster har jag haft personalansvar för en grupp medarbetare. 


Jag har jobbat med många, varierande saker genom åren. Började med mikrobiologisk metodutveckling och fortsatte sedan med att hjälpa mindre företag med egenkontrollprogram samt körde HACCP-kurser. Efter det arbetade jag med kvalitet och produktsäkerhet på en större anläggning för att sedan fortsätta som produktutvecklare ett litet tag. Jag har haft ansvar för konsumentkontakt, lett ett projekt där vi utvecklade och implementerade ett system för att hantera och sprida produktinformation till olika kanaler.


Märkning av livsmedel med allt vad det innebär har jag arbetat med i flera år. Har även hunnit med att arbeta ett litet tag som revisor för KRAV och EU-ekolagstiftningen.


Genom åren har jag kommit i kontakt med en rad olika standarder som jag har varit med att införa eller jobba efter. BRC, McDonalds, Burger King, ISO 14001, ISO 28000, KRAV samt IP-livsmedel. 


2017 tog jag steget och startade eget och har sedan dess arbetat med en rad olika konsultuppdrag. 2021 startades QualiFood AB. 


I Björnlunda utanför Gnesta bor jag tillsammans med min familj. Jag gillar mat även på fritiden men uppskattar även att vistas i naturen, hitta på saker med mina barn och att sticka och virka.